Blogg på Svenska

11. sep, 2017

Hej vänner!

Jag har kommit hem från Japan och började starta för höst. Spännande och pilligt. Under här sommar har jag läst så mycket bok som jag har inte läst så mycket på svenska. Poet, Psykologi, Filosofi och enkel rolig böcker. "Kunskap är makt" är en av psykologi och eftersom jag hr många svagheter runt kring relationer så jag lärt mig ett litet verktyg att hantera och förstå vad som händer just nu och inte kasta sig frammåt utan att känna o tänka efter. Spänning och nervösitet har jag mindre och mindre bryg på någotvis. Ganska skön känsla.

 

Trägården blev som en jungel hemma. Solros, rosor, buskarna och PUMPA!! wow vilket rolig grönsaker. Så gulligt. 

Jag började lära mig nytt stycket och det går långasmt men bra. bra takt.

Ha en fin måndag!

 

 

1. jul, 2017

Hej vänner! mitt i sommar? vilken spännande ostadig väder. Bra för jobbandet:) Anledning att vara in i studio utan dåligsamvete. typiskt.

Jag spelar in röster med mina texter. en stor del av mitt nya stycket "Melankoli" för elektronik som ska uruppföra under min solorecital i spanien. Text och elektronik är senaste åren så viktigt del för mig. Jag kan skapa en föreställning. Jag har stor glädje av det. Tiden passerar annorunda gemföra med instrument övandet. Hela förmiddagen är redan över utan paus o kaffe.

Jag har ringt olika musiker igår. gäller för höstens spelning och undervisning i Warszawa Polen. Planering har varit tråkigt tyckte jag tidigare. Men ju mer man känner om folk och livets erfanheter så jag tycker om samtalet och behölighet är viktigt och väldigt roligt. Men för mig gäller samband med hur övning är just nu. Ibland är kul att berätta och prata om musik men ibland(ganska ofta) är omöjligt. Men accepterar jag så småning om så att det är OKEJ. Jag ringer o pratar när jag känner okej. 

Jag ofta tänker om boken"osynliga barnen" kanske jag har berättat om. Den första kapite handlar om snusmumsliken. Känner mig ganska lik honom. 

Nu ska jag ta smoothe paus och starta övande! 

Ha det bra lördag!

 

28. jun, 2017

Glad midsommar på efterskott. Hur har ni haft? Fick ni bra väder och goda midsommar mat? Snaps och sång? 

Efter Italien åkte jag och min familj till Stockholm skärgård med våra båt och stannade vid havet 4 nätter. hälften soligt och hälften ösregn. Men det var så mysigt. Båt med kapell är bra att ha:)

Jag börja jobba igen från måndag eftermiddag. Sätta upp instrument och göra ordning noterna och möblera om studion. Nästa concert är i Spanien. 2 uruppförande stycket av mig och Patric Simmerud. Spännande.

 

Ha de bra dag! 

 

21. jun, 2017

Hej Vänner! Tiden har rasat framåt. Jag har jobbat hårt och varje dag blev som disktrasa.

Jag spelade Maetro Enrico Rennas Fellmusik! Uruppförande! Jag är nu lättnad. Det gick bra tror jag. Ganska nöjd. Dagen innan konserten, jag hade workshop för cocervatoriens compositionsklass. Många kom och lyssnade och frågade. Väldigt lyxiga tider med italienska studenterna. På konserten var också direktsändning via nätet. Och den kommer att publicera om några dagar så jag meddelar här.

Under Napoli, Jag hade många tankar. Först blev jag rädd av den staden. Trafiken, mycket folk, vanliga beteende funkar inte, vet inte massor med saker. Och sedan fick jag något strax ångest känsla. Vad gör jag här, typ. Att byta miljön är så stort betydelse. Händer saker i mitt värld varige dag så fullfart. Men i Italien ingen vet varför jag är där. Jag vet inte varför jag är här i Italien. Jobba, spela, lyckas spela, sköta mitt jobb, träffa folk. efter konserten fick jag många vänner request på facebook. Det är enkelt. Folk kan kontakta mig och jag säger "facebook" då är klart. Det är för enkelt! Jag kom inte ihåg vem har jag pratat med.

Många sa att jag är en aktiv volkan. Jag sa tack och blev glad men hur jag kan vara volkan? Jag är just nu "lost" som jag altid brukar känna efter tunga jobb. 

Jag läser en bok som heter "Berättelse om ett Äktenskap" av  Geir Gulliksen. Det var nog fel bok jag tog med mig. Jag blev däppigt. Så många saker liknar inom mig. Balans mellan jobb och hemma. 

Lite negativ stämning blev det, förlåt..

Pizza, Pasta, Öl var super! 

 

31. maj, 2017

plötsligt upplever jag detta är svår stycket som jag övar på. Och allting ser annolunda ut och svårt. detta verk har kommit till utvkeklings period. Jag har typ" väntat" på det. Nu gäller verkligen kasta in sig i stycket och känna närmare o närmare. Spela om om igen. Spännande men lite jobbig om man inte har så mycket tid. Men försöka skapa tid. 

Att klaga på "jag har inte tid", det är inte bra när gällde spelning. Det är bara kapa bort sömnen. Jag kunde det tidigare iaf. Marinera in sig till stycket och min egen värld. Dröm världen. 

Realistiskt, inte färdig än. Bara jobba på!! Pressa på!