Blogg på Svenska

12. nov, 2019

Hej! Vår familj har äntligen bestämt att bygga till två litet rum. Lite mer utrymme, och ett av barnen kan få eget rum. små men tillräckligt. 

Barnen är förstås taggad och spänn. Ymer är lite beskymrande eftersom flera dagar haft vi byggare och han måste "vakta". Det är ganska bra tillfälligt för träning. Hn är med mig alltid så när han är klar då vi går till ateljé för övandet.

Just det, jag har varit i Kristianstad förra veckan för ett spelning på Kulturkvateret i Kiristianstad. Programmet är mest klassiskt verk. Det är ganska ovanligt att ta mer vikt för klassiskt verket än nutida för min del. Men det verkade uppskattad och det var stor utmaning för mig. Jag har förberett för detta sedan våras. 

Och idag träffade jag kompositören Johannes Jansson. Han kom igår till Stockholm från Skåne. Lyssnade och testade för Marimbakonserten som ska uruppföras på våren. 

Sedan massa mejl och sms. Bubblor i huvudet. Ta en kopp te med Dickinson bok blir härligt. 

1. nov, 2019

Hej! Hur har ni där ute? 

Hösten har kommit. Halloween och vintertid och höstlov. Fantastiskt! 

Jag ofta tänker på tillbaka tiden och dagdrömmar om framtiden. Vilken universum. Super läskigt att tänka på framtiden. När jag är med musiken då är jag inte här just nu. alltså jag är här men ... ni fattar:)

Närmaste dagarna har jag haft jättekonstig kännsla. Att spela o övar, läser böcker, promenad med hunden, familj livet, allt räckte inte att landa tankarna. Mycket att göra varje dag och jag njuter av detta vardagar jag har fått. Men det räckte inte att vara med mig själv. Tänka, känna, drömmar....

Det var ett tag sedan jag kom på detta. Ja, jag skriver lite texter. På japanska? nej. på svenska. Det känns naturligt att skriva på svenska. 

Jag öppnade en ny sidam poet på svenska. Jag vill skriva texter och ha som arkiv. Det är inget bra texter och form har ingen aning av. Om någon är intresserad så "bläddra" sidor så hittar ni det.

Väldigt konstigt men när jag skriver då mina tankar landar och släpper på någotvis. 

Ja det är höst. Landnngs bana med massa löv.

 

14. okt, 2019

Några dagar sedan, jag har besökt en gammal vän.

Jag kände honom sedan jag var 21 år. Kanske är första gången jag satt med honom och pratade bara han och jag.  Han var glad och lyckligt med familj och hans nya resan. Så fantastiskt att jag kände honom sedan jag började spela slagverk och jag har lärt mig så mycket från hans musikaliska resan genom åren. Men jag knappt kännde hans privata liv. 

Ett viktigt och värdeful moment och jag blev så glad att se honom. Jag ville säga, Tack för allt. 

Sedan jag kom till Sverige, hade jag några slagverksmusiker som var mina förebild. Alla är borta. Några lämnade livet, några slutade spela, några ändrade karieer. Jag berättade till honom att jag är faktiskt ledsen för det. Men han sa, du kanske förlorat förebilder men du har blivit andras förebild. 

Du är min historia och ändrade mitt liv som musiker. Jag kom till Sverige för att ni fanns. Det ändrar inget i mitt minne. 

kram med stor tacksamhet 

 

11. sep, 2019

Hej vänner! 

Vilken varm höst vi har i Stockholm. just nu regnar men så vackert. massa svampar:) bara en kort promenad hittar man så mycket kantareller. Specielt när man är inte i regniga mörka skogen, lyser kantareller som ett solsken.

Det har varit underbar musik sommar. Också med egen semester. 2veckor ute på havet med familjen i skärgården är bästa man kan uppleva. Samt saknar lite vandring som jag önskade men kanske nu på höst. Åkte jag till Beirut för en festival, och i New York för en nutidamusik EAM festival. Sen efter semester åkte jag till Japan för Seiji Ozawa Matsumoto Festival. De tre spelning är helt annorunda med varandra. Beirut var en EAM performers, trummisar, klassiskt musiker som jag, men jag spelade en midipad mallet som jag skaffade för detta.

I NY var ett tonsättare festival för EAM och spelade jag Patric Simmeruds verk WO för marimba vibra och max patch. 

i Japan spelade jag orkester. Mahler, Prokovief, Ravel osv. 

När jag kommit hem förraveckan spelade jag Luciano Berios Linea för två piano och mari, vibra i konserthuset i Stockholm.

Nu händer saker mer och jag övar fullt med klassiskt verk såsom Bach, Debussy, Sibelius för konserten i November i Kristianstad. 

 

fullt upp med glädje!

8. jan, 2019

Gott Nytt år vänner! 

Äntligen nytt år startade igång! en månad ledig het efter senaste spelning hade varit både fantastiskt och tråkigt. Saknade mycket övandet eftersom jag har valt att inte röra på händerna. Jag har egentligen en månad till ledighet men jag tänker mig att starta ändå. 

min rygg har varit inte så bra form och jag måste träna och träna och träna. 

Jag har uppdaterat spelschemat som jag kan publisera nu. Det kommer blir mer spännande nyheterna skulle komma men lite mer tålamod!

 

ha en fin vecka!