Blogg på Svenska

14. okt, 2019

Några dagar sedan, jag har besökt en gammal vän.

Jag kände honom sedan jag var 21 år. Kanske är första gången jag satt med honom och pratade bara han och jag.  Han var glad och lyckligt med familj och hans nya resan. Så fantastiskt att jag kände honom sedan jag började spela slagverk och jag har lärt mig så mycket från hans musikaliska resan genom åren. Men jag knappt kännde hans privata liv. 

Ett viktigt och värdeful moment och jag blev så glad att se honom. Jag ville säga, Tack för allt. 

Sedan jag kom till Sverige, hade jag några slagverksmusiker som var mina förebild. Alla är borta. Några lämnade livet, några slutade spela, några ändrade karieer. Jag berättade till honom att jag är faktiskt ledsen för det. Men han sa, du kanske förlorat förebilder men du har blivit andras förebild. 

Du är min historia och ändrade mitt liv som musiker. Jag kom till Sverige för att ni fanns. Det ändrar inget i mitt minne. 

kram med stor tacksamhet 

 

11. sep, 2019

Hej vänner! 

Vilken varm höst vi har i Stockholm. just nu regnar men så vackert. massa svampar:) bara en kort promenad hittar man så mycket kantareller. Specielt när man är inte i regniga mörka skogen, lyser kantareller som ett solsken.

Det har varit underbar musik sommar. Också med egen semester. 2veckor ute på havet med familjen i skärgården är bästa man kan uppleva. Samt saknar lite vandring som jag önskade men kanske nu på höst. Åkte jag till Beirut för en festival, och i New York för en nutidamusik EAM festival. Sen efter semester åkte jag till Japan för Seiji Ozawa Matsumoto Festival. De tre spelning är helt annorunda med varandra. Beirut var en EAM performers, trummisar, klassiskt musiker som jag, men jag spelade en midipad mallet som jag skaffade för detta.

I NY var ett tonsättare festival för EAM och spelade jag Patric Simmeruds verk WO för marimba vibra och max patch. 

i Japan spelade jag orkester. Mahler, Prokovief, Ravel osv. 

När jag kommit hem förraveckan spelade jag Luciano Berios Linea för två piano och mari, vibra i konserthuset i Stockholm.

Nu händer saker mer och jag övar fullt med klassiskt verk såsom Bach, Debussy, Sibelius för konserten i November i Kristianstad. 

 

fullt upp med glädje!

8. jan, 2019

Gott Nytt år vänner! 

Äntligen nytt år startade igång! en månad ledig het efter senaste spelning hade varit både fantastiskt och tråkigt. Saknade mycket övandet eftersom jag har valt att inte röra på händerna. Jag har egentligen en månad till ledighet men jag tänker mig att starta ändå. 

min rygg har varit inte så bra form och jag måste träna och träna och träna. 

Jag har uppdaterat spelschemat som jag kan publisera nu. Det kommer blir mer spännande nyheterna skulle komma men lite mer tålamod!

 

ha en fin vecka! 

 

13. okt, 2018

Våran familj har fått nya familj medlem. Han heter Ymer. Isbrytare. alltså, en hund. wof.

Han är nu redan 7 månader. Kom till oss i april. Valpkus, allmänlydnad, spårkurs och lite hemma parkouer. Mycket tid med honom. Han följer mig nästan hela tiden på vardagarna. 

Största av allt glädje förrutom att ha mys, det är skogspromenader. Det är dax för plocka svampar. Han är inte kantarellhund (än) men så mysigt att ha sälskåp i skogen och hitta lugnet. 

Fullt med glädje för oss familj. Vi har saknat Emil som är vår första. Extra roligt är Ymer är en släkt till Emils mammas stam. Ymers mammas mammas pappas mamma är Emils mamma. 

Hösten säsongen har redan börjat ordentligt och övar och spelar hela tiden. 

Nu på gång med mitt andra album sedan 2004. Så spännande med allt. Men just nu känner jag, jag behöver lite ordentlig sömn zzzz 😉

9. apr, 2018

God morgon. I lördags har jag spelat lunch konserten på uppsala statsbibliotekets salen. Första besöket hos de med kammarmusikföreningen neo. Det var så härligt att spela och väldigt lugn och avslappnad på bra sätt. Jag spelade uruppförande också.

jo påsklov är slut nu. helt slut. detta är sista vecka jag jobbar intensivt. 5 barnkonerter och 3 reptition och på måndag blir direktsändning av sreriges radio från konserten. jag fattar inte jag har så kul konsert erbjudande! lyxigt. 

efter måndag tar jag ordentlig paus tils nästa konserten på konserthuset med eric ericssons kammar kör, kör och slagverksolo stycket.

idag har jag rep på radiohuset och ska träffa en vän från göteborg. så nu på morgonen tar jag lite lugn kafe stund. 

ha en fin ny vecka.