Blogg på Svenska

7. dec, 2017

en morgon skrek min dotter så här. Äntligen december, Tomtens december. Advent kalender är en av största event varje dag. 

Jag har varit sjuk. lite tyngre föskyld. Hostade mycket och tappat röst, och har fått infektion i halsen så fick jag antibbiotika. Funkade inte. Värre varje dag. Bihålsinflarmmation och öron inflammation fick jag. Funkade inte alls mediciner. Gick til akut o tog röntgen men det var ok. Värsta är jag hör ingenting på vänster öron. doktor ser inte orsaken och röntgen visade inte. jag hör som jag har öronploppar på ena sida. fortfarande ont på överkäkan och bakom örat sedan huvudet. 

ingenting o göra sa doktorn och jag ska vänta 3 veckor till och om inte är bättre så ska tillbaks. 

 

tålamod! 

Jag vill vara frisk. 

enda som jag blev glad var, jag hade antagligen infektion på rygg muskeln. Kändes inte alls bra hela hösten och jag trodde att det var kanske tunga spelning en efter en. antibiotia funkade verkligen på min rygg. Nu smärtfri. Men varför...

mysterium... 

ha en fin dag! nu regnar ute:) 

 

19. okt, 2017

Hej vänner. Idag är lugn arbetsdag som började. Kommit till attelijé och dricka te(!) och långsamt och njutning av övning. Fantastiskt höstväder. Påminnar mycket om den vackert höst varje år. Hunden Emil och jag alltid gick in i skogen och plockade svamp. Han hade bra tålamod men jag blev så innen i den så han krafsade mitt ben för att vi skulle gå vidare. Han flös! Han var Svenskhund men hade inga dubbelpäls. Han var bra på att hitta varma solens plats. Saknar dig Emil:)sådana vackerdag skulle vilja att gå på utomhus museet där man kan fika och titta konst. Eller bara ta en promenad i Drottningholms vackra trädgård. Romantiskt tycker jag. 

Men ändå jag har bra hemma i attelije idag speciellt på mitt på turnén. Så man uppskattar extra för att kunna få egen tid. Ha en fantastiskt höst dag och ducha med solskinet!

 

 

16. okt, 2017

Igår kom jag hem från Berlin. Jag har lyssnat Räven av Janacek spelades av Berlin Philharmoniker. Jag själv har spelat tidigare detta verket med Saito Kinen Orchestra i Japan. Så härlig att vara på den salen. Det var super fin föreställning. Sedan gick jag resans huved anledning, Festival för figur och object. mina tidigare student från Stuttgart Johannes har spelat under festivalen. Så härligt att lyssna och se homon jobba och bygger sin carrier. Vi har träffat mycket det gick och pratade. 

Jag har köpt en bok i Japan som jag inte har börjat räsa. Fick ardlig höra detta men finns ny forsning om att undervisa konstnär. Teaching Artist. Så högre nivå kommer man då undervisar läraren 80% av sin egna livet. Min kära tidigare studenter har lärt eller har upplevt djupt. Och har har gjort det tidigare från mina lärare. 

Ingen kan bedömma om detta och har något kritik om det. Sanninge är bara mina studenterna vet. Och hoppas att de kunde utveckla sina tankar och erfanheter och fortsätta undervisa eller fortsätta spela för deras skull. Jag gör det själv. Min lärare lever inom mig tills mitt liv gå ut.

11. sep, 2017

Hej vänner!

Jag har kommit hem från Japan och började starta för höst. Spännande och pilligt. Under här sommar har jag läst så mycket bok som jag har inte läst så mycket på svenska. Poet, Psykologi, Filosofi och enkel rolig böcker. "Kunskap är makt" är en av psykologi och eftersom jag hr många svagheter runt kring relationer så jag lärt mig ett litet verktyg att hantera och förstå vad som händer just nu och inte kasta sig frammåt utan att känna o tänka efter. Spänning och nervösitet har jag mindre och mindre bryg på någotvis. Ganska skön känsla.

 

Trägården blev som en jungel hemma. Solros, rosor, buskarna och PUMPA!! wow vilket rolig grönsaker. Så gulligt. 

Jag började lära mig nytt stycket och det går långasmt men bra. bra takt.

Ha en fin måndag!

 

 

1. jul, 2017

Hej vänner! mitt i sommar? vilken spännande ostadig väder. Bra för jobbandet:) Anledning att vara in i studio utan dåligsamvete. typiskt.

Jag spelar in röster med mina texter. en stor del av mitt nya stycket "Melankoli" för elektronik som ska uruppföra under min solorecital i spanien. Text och elektronik är senaste åren så viktigt del för mig. Jag kan skapa en föreställning. Jag har stor glädje av det. Tiden passerar annorunda gemföra med instrument övandet. Hela förmiddagen är redan över utan paus o kaffe.

Jag har ringt olika musiker igår. gäller för höstens spelning och undervisning i Warszawa Polen. Planering har varit tråkigt tyckte jag tidigare. Men ju mer man känner om folk och livets erfanheter så jag tycker om samtalet och behölighet är viktigt och väldigt roligt. Men för mig gäller samband med hur övning är just nu. Ibland är kul att berätta och prata om musik men ibland(ganska ofta) är omöjligt. Men accepterar jag så småning om så att det är OKEJ. Jag ringer o pratar när jag känner okej. 

Jag ofta tänker om boken"osynliga barnen" kanske jag har berättat om. Den första kapite handlar om snusmumsliken. Känner mig ganska lik honom. 

Nu ska jag ta smoothe paus och starta övande! 

Ha det bra lördag!