22. mar, 2017

övning pågår

Oj oj oj ,tiden springer bort. Försöker begripa efter tiden och behålla i tonen och noter, men ändå plötsligt passerar så fort tills när jag är sugen för att ta en kopp kaffe.

Det är underbara våren kommer närmar sig. Tulpanröken har kommit ut från kalla jorden. Resten av bruna löven visar upp och stressar mig för att så fort som möjligt skulle klatta bort. Men låter den vara ett litet tag till. Tiden kommer. När barnen vill leka ute, när vi tar fram cyckeln och grillen, då är det dax att ta sista vinter runda på tomten.

Ja, vem bestämmer i ditt liv? Vem bestämmer ofattbar svar? När upptäcker jag? livets resa. 

Men jag vet, äntligen. Det är JAG. Jag vet svaret. Allt finns hos mina känslor.

Jag övar varje dag, många timmar om dagen. lite kontors-administrativ jobb, men mest med instrument. Musiken är stark som leder till glädje och sorg. Jag kände sorg hela hösten och hela vintern. Det gör så ont. Det gör så ont ont.

Men senaste veckorna känner jag bara tacksamhet. Att leva i nuet och finns i samma tid. Jag har inte förlårat ingenting. 

Underbara våren, leder mig lite till, tills jag kan stå med egna ben. Så jag kan se lite mer högre upp ifrån. 

"Stanna och trampa på marken, men titta inte tillbaka. Det är resan till äkta och ärligt och möte med sig i nueet. Musiken hänger efter dig"

Min "familj" cellist Slava har sagt. Jag glömmer aldrig.

Ja, kära Slava, Jag tittar inte bort. Jag bemöter mina svaga sida och försöka ta ett litet steg frammåt. Långsamt men så lyckligt.