23. mar, 2017

Tombak

God morgon Sverige!

Jag håller på lära mig nytt verk för mig nu. George Apergis stycke för solo och tombak/zarb. Letade efter instrument som galningar och till slut hittade jag persiska musik affär i Turkiet. Beställt och väntar. Tracking system på posten i Sverige är ganska bra tycker jag. Men när jag sökte nu så de fastnar på tullen i Turkiet den 13/3. Alltså 10 dagar sedan. Så jag övar med darbuka och djambe. Spännande att lära nytt instruement.

Dagens schema är fortsättning av gårdagens övning. Men ska vara nogrant så att jag inte missar viktiga information från noter. Jag släpper inte ännu. Globokar, Aperghis, Psathas, Rumbau, Lindgren, Debussy. Detta styckerna väntar publiken att höra i april. 

Jag tittar på SVTs dokumentär om Marina Abramovic. Hennes manifest om vad är konst och vem är konstnär är så klickande. Det är så länge har jag känt starkt men jag har inte upplevt att andra också har något strax samma tankar. musik är hur jag lever. Min gamla lärarinan Keiko har sagt till mig ordentligt. "Att vara musiker är krig mot sig själv för ensamheten". Ja, när man övar, när man inträffar svåra situation, ja om man tunerar runt konserten  som solist, det har jag upplevt inne i mörker och stark vind storm=ensamheten.

Men jag känner och tänker lite annorunda nu. När jag var ledsen några dagar sedan. Skickade message till min kompis Anna. Hos skrev "Många runt kring dig tycker om dig väldigt mycket!" Rätt att glömma bort om man hamnar i mörkret. Annan kompis skrev några månad sedan, " Du har många person som tycker om dig mer än du tror"

Vem stängde av vad. jaha, det är jag.

Kanske jag behöver skriva om mitt barndom någongång. Det var monster av ensamheten. Jag ropade och ville berätta till runt kring mig. Snälla höll mig, lyssna på mig, titta på mig. känslig ålder vid 10-15 år. 

SKA ÖVA NU!!

Ha de fint dag och övande mina kollegor!

 

Ropa inte, jag hör  

Jag känner att du skriker även om du inte låter någonting

Det är okej att känna så 

klappa på kinden och trösta dig

Jag ska hitta dig snart när du är färdigt att öppnar dörren till mig.