30. mar, 2017

tull

God morgon vänner. Kl är 9. Redan startat övning idag. Nu är liten paus.

Svenska Tull från Malmö skickade mejl till mig. "Dina varor kostar 16,000kr för tullen. När vi tog emot pengar så skickad varorna vidare till dig. "

 

Hahahaha! Lurar inte mig igen! Alltid så konstigt. Det blir så mycket dyrare än varorna kostar! Om jag har kommit til Sverige 1årsedan, säkert har jag betalat.

Jag skickade tillbaka, "Tombak är ett persiska och Iransk hand trummor. Jag har kvitto, de kostar mindre än 3000kr. Jag accepterar inte och det är säkert något fel information du har fått, var snäll o kolla up igen nogrant." Jag har inte fått mer mejl. Snälla jag vill ha trummor NU! Jag har väntat 3veckor! Men visades iaf Tombak är i Sverige. Bra nyheterna.

Tullen har jag lite dålig erfanheter av från tidigare. Jag har fått stora instrument från Japan. Vacker keramik instrument som GÅVA.När instrumentet kom fram till tullen. "Dina kostnad för tullen är 35,000kr". VAD!? En gåva.Måste betalas så mycket pengar.... Jag skulle tacka nej och köpa nya tommar istället. 

Jag kontaktade Japanska bolag som skickade och de har skrivit brev till svenska tullen och bevisat att det är gåva. Nytt räkning kom efter. "6,000kr". OK betalar jag. orkar inte. För att jag har värkan. Jag ska föda barn för första gången i mitt liv. Jag kan inte bråka. Tack att du reducerade tullpris för en gåva som jag inte visste att jag skulle få något present.

Idag är 2 grader ute. Vilken skilnad sedan 2 dagar sedan. 

Ha en bra dag vänner. Upplev något nytt. Planera något kul för påsk lov. Även solen skiner inte. Det blir ljust efter en kopp kaffe.