18. apr, 2017

Tillbaks till vanlig dag

Glad påsk. 4 dagars påsklov har gått ut. idag börjar ny dag och kommit tillbaks till vanliga dagar som inte concerten väntar på mig snart eller måste göra si eller så. Börjar med skattverket skickade mig ett brev om moms. Jag har fyllt i på morgonen. Starta musik för att komma igång, startar kaffemaskin, Sätta upp solskydd från solen som börja komma in genom fönstret. Gentligen tycker jag inte om gardiner. Rullgardin har jag men vanlig tyg som skapar rummet lugn och harmoniskt är fint. jag tar bort om ett litet tag.

Jag har ett och halvt månad upphöll från konserten. Men spännande vardagar väntar på mig. 

Nytt verk som ska urruppföras i mitten av juni i  Neapel i Italien, Enrico Rennas "Fell musik" för soloslagverk. puu vad svårt att läsa detta notering. Sedan komposition för elektronik och slagverkssolo som jag ska spela i mitten av juli i spanien. Också TOMBAK!  det är kul. lyxigt kul. Gillar jag alltid den spännande lite pirrig och fullt med ideer. 

Idag kommer mina studenter som jag undervisa i många år nu. Fantastiskt att se o höra för att mina tankar och tekniken visa tydligt hos de med deras egna musikalitet. Man kan inte bara kopiera lärares sätt att spela, det måste komma från musiker och jag hjälper lite. Ibland speglar sig eller ändra vinkeln så öppnas mer egna tankar och fantasi. 

Jag läser av studenternas tempo för att landa till de, så blir inte för snabb eller de känner sig inte nertryckt. Många av mina studenter är väldigt självkritiskt. Jag vill visa hur man bygger upp självkänsla som person och förstås stor del som musiker.

å jag ser framemot för dagen.