16. okt, 2017

T A education

Igår kom jag hem från Berlin. Jag har lyssnat Räven av Janacek spelades av Berlin Philharmoniker. Jag själv har spelat tidigare detta verket med Saito Kinen Orchestra i Japan. Så härlig att vara på den salen. Det var super fin föreställning. Sedan gick jag resans huved anledning, Festival för figur och object. mina tidigare student från Stuttgart Johannes har spelat under festivalen. Så härligt att lyssna och se homon jobba och bygger sin carrier. Vi har träffat mycket det gick och pratade. 

Jag har köpt en bok i Japan som jag inte har börjat räsa. Fick ardlig höra detta men finns ny forsning om att undervisa konstnär. Teaching Artist. Så högre nivå kommer man då undervisar läraren 80% av sin egna livet. Min kära tidigare studenter har lärt eller har upplevt djupt. Och har har gjort det tidigare från mina lärare. 

Ingen kan bedömma om detta och har något kritik om det. Sanninge är bara mina studenterna vet. Och hoppas att de kunde utveckla sina tankar och erfanheter och fortsätta undervisa eller fortsätta spela för deras skull. Jag gör det själv. Min lärare lever inom mig tills mitt liv gå ut.