Blogg på Svenska

30. mar, 2018

glad påsk till mina vänner! 

7. mar, 2018

Hej vänner!

Jag har spelat en föreställning Ichos tillsamans med dansaren Virpi Pahkinen och Pontus Sundset i Borås. Underbar gulligt stället att spela. 

Idag åkte tåget mot Uddevalla och ställde upp instrument och ledig på kvällen. Eftersom jag är isär från familjen så jag kan passa på jobba och skriva och läsa och studera. Väldigt värdeful tid mitt på turnen. Virpi tipsade ett mysigt kaffe i Uddevalla, så efter allt var klart så satt jag och skrev manus till en film som jag håller på med. När jag har lugna tid så spelar jag in min röst. minimala rig är med mig:)

Även släppte ett presentation video till barnkonserterna som kommer på hösten. Mycket tid med mig själv och fokus på musik och föreställningar. Så lyxigt. Men jag önskar mina familjen vara här med mig. Men ändå! jag njuter alltid för alla olika situationen!

 

7. dec, 2017

en morgon skrek min dotter så här. Äntligen december, Tomtens december. Advent kalender är en av största event varje dag. 

Jag har varit sjuk. lite tyngre föskyld. Hostade mycket och tappat röst, och har fått infektion i halsen så fick jag antibbiotika. Funkade inte. Värre varje dag. Bihålsinflarmmation och öron inflammation fick jag. Funkade inte alls mediciner. Gick til akut o tog röntgen men det var ok. Värsta är jag hör ingenting på vänster öron. doktor ser inte orsaken och röntgen visade inte. jag hör som jag har öronploppar på ena sida. fortfarande ont på överkäkan och bakom örat sedan huvudet. 

ingenting o göra sa doktorn och jag ska vänta 3 veckor till och om inte är bättre så ska tillbaks. 

 

tålamod! 

Jag vill vara frisk. 

enda som jag blev glad var, jag hade antagligen infektion på rygg muskeln. Kändes inte alls bra hela hösten och jag trodde att det var kanske tunga spelning en efter en. antibiotia funkade verkligen på min rygg. Nu smärtfri. Men varför...

mysterium... 

ha en fin dag! nu regnar ute:) 

 

19. okt, 2017

Hej vänner. Idag är lugn arbetsdag som började. Kommit till attelijé och dricka te(!) och långsamt och njutning av övning. Fantastiskt höstväder. Påminnar mycket om den vackert höst varje år. Hunden Emil och jag alltid gick in i skogen och plockade svamp. Han hade bra tålamod men jag blev så innen i den så han krafsade mitt ben för att vi skulle gå vidare. Han flös! Han var Svenskhund men hade inga dubbelpäls. Han var bra på att hitta varma solens plats. Saknar dig Emil:)sådana vackerdag skulle vilja att gå på utomhus museet där man kan fika och titta konst. Eller bara ta en promenad i Drottningholms vackra trädgård. Romantiskt tycker jag. 

Men ändå jag har bra hemma i attelije idag speciellt på mitt på turnén. Så man uppskattar extra för att kunna få egen tid. Ha en fantastiskt höst dag och ducha med solskinet!

 

 

16. okt, 2017

Igår kom jag hem från Berlin. Jag har lyssnat Räven av Janacek spelades av Berlin Philharmoniker. Jag själv har spelat tidigare detta verket med Saito Kinen Orchestra i Japan. Så härlig att vara på den salen. Det var super fin föreställning. Sedan gick jag resans huved anledning, Festival för figur och object. mina tidigare student från Stuttgart Johannes har spelat under festivalen. Så härligt att lyssna och se homon jobba och bygger sin carrier. Vi har träffat mycket det gick och pratade. 

Jag har köpt en bok i Japan som jag inte har börjat räsa. Fick ardlig höra detta men finns ny forsning om att undervisa konstnär. Teaching Artist. Så högre nivå kommer man då undervisar läraren 80% av sin egna livet. Min kära tidigare studenter har lärt eller har upplevt djupt. Och har har gjort det tidigare från mina lärare. 

Ingen kan bedömma om detta och har något kritik om det. Sanninge är bara mina studenterna vet. Och hoppas att de kunde utveckla sina tankar och erfanheter och fortsätta undervisa eller fortsätta spela för deras skull. Jag gör det själv. Min lärare lever inom mig tills mitt liv gå ut.